Aino Marsio-Aalto, Alvarin varjosta -näyttely


Tapahtuman järjestäjä: Sunilan Kantola Oy
Tapahtuman tyyppi: Näyttely
  • Tapahtuma alkaa: 15.06.2022
  • Tapahtuma päättyy: 31.07.2022
  • Kantokatu 5, 48900 Kotka

Kuvaus tapahtumasta

Sunilan Kantolassa järjestetään kesällä 2022 ainutlaatuinen näyttely suunnittelija Aino Marsio-Aallon tuotannosta.
Kantolassa 15.6.-31.7. esillä oleva ”Aino Marsio-Aalto, Alvarin varjosta” -näyttely tuo nähtäville keräilijä Pertti Männistön hallussa olevan kokoelman, joka on laajin arkkitehti Alvar Aallon puolison, Aino Marsio-Aallon tuotantoa esittelevä yksityiskokoelma.

Merkityksellistä Kantolan kesänäyttelyssä on etenkin se, että Aino Aallon luomisvoima oli Sunilan tehtaan ja asuntoalueen suunnittelemisen aikaan 1930-luvulla hedelmällisimmillään. Aino Aalto käytännössä suunnitteli Sunilan kaikki sisustukset pienintä kangaspalaa myöten. Tämä koskee muun muassa tehtaan pääkonttoria, seuratalo Sunilan Pirttiä ja myös itse Kantolaa, Sunilan tehtaanjohtajan asuntoa.

Keräilijä Pertti Männistön kattava kokoelma käsittää yli tuhat Aino ja Alvar Aallon suunnittelemaa esinettä: huonekaluja, valaisimia, lasia sekä sisustusdetaljeja. Männistö on erityisen kiinnostunut Aaltojen muotoilun varhaisvaiheista, ja kokoelmassa onkin tuttujen muotoilun klassikoiden ohella useita harvinaisuuksia.


Lisätietoja tapahtumasta

Sosiaalinen media


www.kymenlaaksonihme.fi

Kymenlaakson metsäteollisuus täyttää 150 vuotta vuonna 2022. Kymijoen varrelle syntynyt metsäteollisuus muovasi Kymenlaakson ja auttoi nostaman koko Suomen vaurauteen ja maailman tietoisuuteen. Merkkivuotta on syytä juhlistaa koko valtakunnan voimin!

© 2022 kymenlaaksonihme.fi. Oikeudet muutoksiin pidetään.

L Kotka

L Kouvola

L Liitto

L Xamk