Kymenlaakson tarinakahvilat: Myllykoski


Tapahtuman järjestäjä: Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
Tapahtuman tyyppi: Muu
  • Tapahtuma alkaa: 24.05.2022
  • Tapahtuma päättyy: 24.05.2022
  • Myllykoskentie 17, 46800 Myllykoski

Kuvaus tapahtumasta

Jokainen kylä on tarinan arvoinen

Tervetuloa Tarinakahvilaan!

Myllykosken tarinakahvila tiistaina 24.5 klo 17.30-19.30 Kulttuuritalo Wanhalla Rautakaupalla (Myllykoskentie 17, 46800 Myllykoski).

Tarinakahvilat ovat avoimia tilaisuuksia, johon saa tulla kertomaan, kuuntelemaan, kahvittelemaan ja osallistumaan keskusteluun. Tarkoituksena on löytää ja nostaa esiin kiinnostavia tarinoita kylästä ja kyläläisiltä. Mitkä ovat sinulle tärkeitä paikkoja? Minkälaisia tarinoita kylällä liikkuu? Mikä tekee kylästä kylän? Mikä olisi kylän slogan?

Tavalliset tarinat, tapahtumat, muistot ja sattumukset riittävät, ne tekevät kustakin kylästä ainutlaatuisen. Emme siis etsi maailmaa mullistaneita tapahtumia tai sankaritarinoita! Voit ottaa mukaasi valokuvia lempipaikoista tai tärkeistä tapahtumista. Voit ottaa mukaasi valokuvia lempipaikoista tai tärkeistä tapahtumista.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu! Ilmoittaudu mukaan tästä linkistähttps://forms.office.com/r/vsAcsMxARN

Kymenlaakson tarinakahvilat ovat osa yhteistä juhlaa Kymenlaakson ihme – Metsäteollisuutta 150 vuotta. Juhlavuosi tarkastelee, millainen Kymenlaakso on metsäteollisuuden myötä syntynyt. Tarinakahviloiden kautta nostetaan esille seudun kulttuuriperintöä osana metsätalouden vauhdittamaa maakuntaa!

Tarinakahviloiden sarjan järjestää Älykkäät kulttuurikylät -hanke ja Kymenlaakson museo. Aineistoa hyödynnetään anonyymisti hankkeen toimenpiteissä, kuten liittyvässä viestinnässä, kylien ominaispiirteiden ja vahvuuksien tunnistamisessa sekä kyläprofiilien luomisessa.

Kymijoen tarinakahvila järjestetään lauantaina 11.6 klo 13-15. www.xamk.fi/kymijoen-tarinakahvila/ Muistathan ilmoittautua! https://forms.office.com/r/jXC8F7iN4E

Muut tarinakahvilat on suunniteltu Inkeroisiin, Tirvalle, Pyhtäälle ja Virojoelle, lisätietoa myöhemmin.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun toteuttamassa hankkeessa Älykkäät kulttuurikylät (Maaseuturahasto) Kymenlaakson kyliä kehitetään kohti kestäviä asumisen, vapaa-ajan ja työskentelyn paikkoja kulttuuriympäristöt huomioiden. Toiminnassa keskitytään etätyön, innovaatioiden ja kulttuurihyvinvoinnin tuomiin mahdollisuuksiin kylien elinvoiman lisäämisessä.

Kymenlaakson museo Kotkassa on kulttuuriperinnön asiantuntija, kumppani ja mahdollistaja koko maakunnassa. Luomme mahdollisuuksia yhdessä tekemiseen. Toimintamme lähtee asukkaiden tarpeista ja haluamme kehittää palveluja yhteistyössä alueen yhteisöjen kanssa.       

Tapahtumakuva: Kymenlaakson museo

                              

 

 


Lisätietoja tapahtumasta

Sosiaalinen media

Sijainti kartalla


www.kymenlaaksonihme.fi

Kymenlaakson metsäteollisuus täyttää 150 vuotta vuonna 2022. Kymijoen varrelle syntynyt metsäteollisuus muovasi Kymenlaakson ja auttoi nostaman koko Suomen vaurauteen ja maailman tietoisuuteen. Merkkivuotta on syytä juhlistaa koko valtakunnan voimin!

© 2022 kymenlaaksonihme.fi. Oikeudet muutoksiin pidetään.

L Kotka

L Kouvola

L Liitto

L Xamk