Löysin vaihto -juhlaseminaari


Tapahtuman järjestäjä: kauppakamari
Tapahtuman tyyppi: Seminaari, Kutsuvieraille
  • Tapahtuma alkaa: 07.06.2022
  • Tapahtuma päättyy: 07.06.2022
  • Pato Areena, Kyminväylä 2, 45700 Kuusankoski

Kuvaus tapahtumasta

Kymenlaakson teollistuminen ja maakunnan menestys ovat saaneet alkunsa jokivarteen perustetuista puuhiomoista ja paperitehtaista. 

Juhlavuoden kutsuvierasseminaarissa tutkaillaan metsäteollisuuden kehitystä ja sen vaikutusta maakunnassa, valtakunnallisesti ja globaalisti. 

Löysi-sana on paperitehtaiden ammattislangia ja tarkoittaa työvuoroa. Juhlaseminaarin nimeksi se valikoitui, koska sana liittyy niin vahvasti tehtaisiin ja etenkin niissä työskennelleisiin ihmisiin. Löysin vaihto on edelleen se hetki, kun aamuvuorolaiset pääsevät kotiin ja iltalöysiläiset jatkavat töitä kunnes on yölöysin vuoro. Tehokasta tiimityötä jo vuosisatojen ajan.

Juhlaseminaarin päivälöysin aloittaa kulttuurineuvos Eero Niinikoski, joka kertoo esityksessään "Vihreän kullan Kymenlaakso" 150 vuoden historiasta.

Metsäteollisuuden nykypäivää ja tulevaisuutta valottaa UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen esityksessään "Näemmekö muutokset mahdollisuutena?"

Stora Enson Suomen maajohtaja Seppo Parvi johdattaa kuulijat tulevaisuuteen "Innovaatioita uusiutuvasta puusta" -esityksellä.

Näkymiä avaa myös tulevaisuuden tutkija Elina Hiltunen, jonka esitys on nimeltään "10 megatrendiä, maapallo ja homo discens".

Etlan toimitusjohtaja Aki Kangasharju tuo tilaisuuteen talouden näkökulmaa esityksellään "Metsä leivän tuojana, miltä näyttää huominen."

Päivälöysin päätteeksi toimittaja Jari Korkin vetämässä Puhetta puusta -paneelikeskustelussa lavalle astelevat kansanedustaja Jari Leppä, toimitusjohtaja Päivi Suutari MM Kotkamillsistä, johtaja Mari Pantsar Sitrasta ja ympäristöjohtaja Liisa Pietola MTK:sta.

Nimensä mukaisesti löysi vaihtuu kello 16.00 ja verkostoitumisen ja keskustelujen jälkeen iltalöysi päättyy noin kello 18.00.

Tilaisuus on kutsuvierastilaisuus. 

Tilaisuuden järjestelyistä vastaa Kymenlaakso kauppakamari. Yhteistyökumppaneina ovat Konvertia, Kotkan kaupunki, Kouvolan kaupunki, Kymenlaakson liitto, MM Kotkamills, Stora Enso ja UPM.


Lisätietoja tapahtumasta

Sosiaalinen media


www.kymenlaaksonihme.fi

Kymenlaakson metsäteollisuus täyttää 150 vuotta vuonna 2022. Kymijoen varrelle syntynyt metsäteollisuus muovasi Kymenlaakson ja auttoi nostaman koko Suomen vaurauteen ja maailman tietoisuuteen. Merkkivuotta on syytä juhlistaa koko valtakunnan voimin!

© 2022 kymenlaaksonihme.fi. Oikeudet muutoksiin pidetään.

L Kotka

L Kouvola

L Liitto

L Xamk