Ihme skutsi - Innovaatioleiri lukiolaisille 1.-2.9. 2022


Tapahtuman järjestäjä: Nuori Yrittäjyys Kymenlaakso / Cursor Oy
Tapahtuman tyyppi: Muu
  • Tapahtuma alkaa: 01.09.2022
  • Tapahtuma päättyy: 02.09.2022

Kuvaus tapahtumasta

Yrittäjyyden taitoja ja innovatiivista yhdessäoloa vuorokauden metsäleirillä!

Innovaatioleiri on toiminnallinen kokonaisuus, jossa nuoret oppivat nuorilta. Leirillä toimitaan aktiivisesti ja innovatiivisesti toiminnallisten tehtävien parissa. Leirillä harjoitellaan tulevaisuuden taitoja, kuten omien vahvuuksien oivaltamista, yrittäjyystaitoja, innovointia, viestintä- ja vuorovaikutustaitoja, sekä tiimitaitoja. Leiripäivät aloitetaan inspiraatio- ja asiantuntijapuheenvuoroilla, jotka johdattelevat opiskelijat metsäteemaan ja haastetehtäviin.

Leirin haastetehtävät seuraavista ”Ihme skutsi” -teemoista

  • muotoiluteollisuus (tekstiilit, huonekalut, korut, luonnon tuotteet ja materiaalit tms.)
  • elintarviketeollisuus (marjat, sienet, kasvit, kävyt, mahla tms.)
  • matkailu (erä- ja luontomatkailu, vesistöt, kalastus, koskenlasku, tukinuitto, kalliot, yöpyminen, metsässä selviytyminen, pyöräily tms.)
  • kulttuuri-, hyvinvointi- ja terveysala (metsätarinat, runot, hiljaisuus, stressinpoisto, luontoyhteys, lintukonsertit, metsäfestarit, polkujuoksu, pyöräily, käsityöt, miten metsä tutuksi nuorille tms.)
  • puunjalostusteollisuuden uudet innovaatiot (biopohjaiset materiaalit tms.)

Yritykset ja yhdistykset mukaan - haastetehtäviä ja tietoiskuja leirille!

Yrittäjyyskasvatukseen kuuluu olennaisena osana yritysyhteistyö. Toivomme seudun yrityksiä ja yhdistyksiä mukaan haastamaan lukiolaisia pohtimaan ja ideoimaan em. teemoista mitä kaikkea metsä voi mahdollistaa nyt ja tulevaisuudessa. Hyvä haastetehtävä on riittävän laaja, mutta teemaltaan rajattu. Hyvä haaste mahdollistaa opiskelijoita monialaisen osaamisen hyödyntämiseen ideoinnissa, innostaa osallistujia ja huomio opiskelijoiden ikätason. Esimerkkihaaste: Tehtävänne on ideoida ja käsikirjoittaa uudenlainen metsäseikkailu -tapahtuma 18-vuotiaille nuorille, jonka jokin matkailuyritys voisi jatkojalostaa myytäväksi asiakastuotteeksi. Tuotteen tulee olla uusi ja sen tulee liittyä haasteen teemoihin. Käsikirjoituksen lisäksi työssä tulee määrittää seuraavat asiat: kuvaus tuotteen etenemisestä, uutuusarvo, keskeiset asiakasryhmä, tapahtuman kesto, materiaalit, henkilömäärät (ohjaajat, osallistujat) ja tehtävät. Tuotteesta tehdään esittelyaineisto kilpailua varten. Haastetehtävät voivat olla monenlaisia, mukavia, innovointia ja yrittäjyystaitoja harjoittavia! Annathan haasteen 15.8.2022 mennessä.

 

Taustatietoa ja/tai ennakkotehtävät opiskelijoille ja tutoreille

  • Wellamon näyttely ”Puun vuoro”
  • Maailmanperintökohde Verla
  • Juhlavuoden toimijaverkosto ja sähköinen portaali (kymenlaaksonihme.fi)

 Haastetehtävät ja lisätietoja Maarit Koverola 0401902545, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 


Lisätietoja tapahtumasta

Sosiaalinen media


www.kymenlaaksonihme.fi

Kymenlaakson metsäteollisuus täyttää 150 vuotta vuonna 2022. Kymijoen varrelle syntynyt metsäteollisuus muovasi Kymenlaakson ja auttoi nostaman koko Suomen vaurauteen ja maailman tietoisuuteen. Merkkivuotta on syytä juhlistaa koko valtakunnan voimin!

© 2022 kymenlaaksonihme.fi. Oikeudet muutoksiin pidetään.

L Kotka

L Kouvola

L Liitto

L Xamk