Siunauksena Satamaperkele


Tapahtuman tyyppi: Näyttely
  • Tapahtuma alkaa: 06.07.2022
  • Tapahtuma päättyy: 31.08.2022
  • Kotkan Klubitalo, Kirkkokatu 2, Kotka

Kuvaus tapahtumasta

Audiovisuaalinen näyttely Siunauksena Satamaperkele kertoo Kotkan sataman vaiheista ja satamakulttuurista. Dramatisoidussa tarinassa kuullaan mm. Ruotsinsalmen meritaistelusta, ravintola Fenniasta, Kotkan Ruususta ja jopa vaietusta satamakonttorin johtajan murhayrityksestä.

Satama oli merkittävä tekijä Kotkan kaupungin synnylle sekä Kymenlaakson metsäteollisuuden kehittymiselle. Satamahistoria on jättänyt jälkensä rikkaan kulttuuriperinnön, joka elää edelleen. 

Näyttelyn on koonnut pääosin omakustanteisesti entinen merikapteeni Carl-Gustav Walldén. "Satama on Kotkan äiti, sydän ja sielu".

 

Näyttely avautui Kotkan klubitalolla jo elokuussa 2021, jolloin Kotkan vuonna 1871 perustettu satama täytti 150 vuotta.

Näyttely Kotkan Klubitalolla (Kirkkokatu 2) on avoinna ti-su klo 12-20 elokuun 2022 loppuun asti.

Kierron kesto noin 50 minuuttia.

Pääsyliput 15 €, lapset ja eläkeläiset 10€.

Lisätiedot
Carl-Gustav Walldén 044 2649752, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

SATAMAPERKELE! Satamasta syntyi Kotka. Merimies-Unioni, uutiset 8.2.2022.

Kuuntele Walldénin haastattelu Merimiesradion Soundcloudista.

Poliittisesti jännitteisinä aikoina vuonna 1949 kommunistinen puolue ajoi yleislakkoa, joka olisi pysäyttänyt myös satamatoiminnot vientisatamissa. Turun satakonttorin hoitaja Mauno Koivisto ja Kotkan satamakonttorin hoitaja Viljo Laiho saivat pidettyä satamat käynnissä työjärjestelyin. Viljo Laihonen joutui jopa murhayrityksen kohteeksi. Kuvassa valokuva Hertta Kuusisesta ja oikealla rintamalta palanneesta Mauno Koivistosta. 

 


Lisätietoja tapahtumasta

Sosiaalinen media

Sijainti kartalla


www.kymenlaaksonihme.fi

Kymenlaakson metsäteollisuus täyttää 150 vuotta vuonna 2022. Kymijoen varrelle syntynyt metsäteollisuus muovasi Kymenlaakson ja auttoi nostaman koko Suomen vaurauteen ja maailman tietoisuuteen. Merkkivuotta on syytä juhlistaa koko valtakunnan voimin!

© 2022 kymenlaaksonihme.fi. Oikeudet muutoksiin pidetään.

L Kotka

L Kouvola

L Liitto

L Xamk