Kymenlaakson tarinakahvilat: Pyhtää


Tapahtuman järjestäjä: Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
  • Tapahtuma alkaa: 16.08.2022
  • Tapahtuma päättyy: 16.08.2022
  • Hiomonkuja 6, 49270 Pyhtään kirkonkylä

Kuvaus tapahtumasta

Jokainen kylä on tarinan arvoinen

Tervetuloa Tarinakahvilaan!

Pyhtään tarinakahvila ti 16.8.2022 klo 17.30-19.30 Patruunantalolla (Stockforsin ruukki, Pyhtään kirkonkylä).

Tarinakahvilat ovat avoimia tilaisuuksia, johon saa tulla kertomaan, kuuntelemaan, kahvittelemaan ja osallistumaan keskusteluun. Tarkoituksena on löytää ja nostaa esiin kiinnostavia tarinoita kylästä ja kyläläisiltä. Mitkä ovat sinulle tärkeitä paikkoja? Minkälaisia tarinoita kylällä liikkuu? Mitkä ovat kylän parhaat puolet? Ennen kaikkea, mikä tekee Pyhtäästä Pyhtään? Mikä olisi kylän slogan?

Tavalliset tarinat, tapahtumat, muistot ja sattumukset riittävät, ne tekevät kustakin kylästä ainutlaatuisen. Emme siis etsi maailmaa mullistaneita tapahtumia tai sankaritarinoita! Voit ottaa mukaasi valokuvia lempipaikoista tai tärkeistä tapahtumista.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Ilmoittautumiset pyydetään 10.8. mennessä tästä linkistä https://forms.office.com/r/pn7NBWLXUn )

Kymenlaakson tarinakahvilat ovat osa yhteistä juhlaa Kymenlaakson ihme – Metsäteollisuutta 150 vuotta. Tarinakahviloiden kautta nostetaan esille seudun kulttuuriperintöä osana metsätalouden vauhdittamaa maakuntaa!

Tarinakahviloiden sarjan järjestää Älykkäät kulttuurikylät -hanke (Maaseuturahasto) ja Kymenlaakson museo. Pyhtään jälkeen seuraava tarinakahvila on Virojoella 13.9.2022. Aineistoa hyödynnetään anonyymisti hankkeen toimenpiteissä, kuten liittyvässä viestinnässä, kylien ominaispiirteiden ja vahvuuksien tunnistamisessa sekä kyläprofiilien luomisessa.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun toteuttamassa hankkeessa Älykkäät kulttuurikylät (Maaseuturahasto) Kymenlaakson kyliä kehitetään kohti kestäviä asumisen, vapaa-ajan ja työskentelyn paikkoja kulttuuriympäristöt huomioiden. Toiminnassa keskitytään etätyön, innovaatioiden ja kulttuurihyvinvoinnin tuomiin mahdollisuuksiin kylien elinvoiman lisäämisessä.

Kymenlaakson museo Kotkassa on kulttuuriperinnön asiantuntija, kumppani ja mahdollistaja koko maakunnassa. Luomme mahdollisuuksia yhdessä tekemiseen. Toimintamme lähtee asukkaiden tarpeista ja haluamme kehittää palveluja yhteistyössä alueen yhteisöjen kanssa.

 


Lisätietoja tapahtumasta

Sosiaalinen media


www.kymenlaaksonihme.fi

Kymenlaakson metsäteollisuus täyttää 150 vuotta vuonna 2022. Kymijoen varrelle syntynyt metsäteollisuus muovasi Kymenlaakson ja auttoi nostaman koko Suomen vaurauteen ja maailman tietoisuuteen. Merkkivuotta on syytä juhlistaa koko valtakunnan voimin!

© 2022 kymenlaaksonihme.fi. Oikeudet muutoksiin pidetään.

L Kotka

L Kouvola

L Liitto

L Xamk